NUAIRE  Bostad
 Övertrycksventilation
 Köksventilation
 Badrum
 Värmeåtervinning
 Installations Tillbehör

 Användningsområden

MRXBOX95 Broschyr

      BOSTADSVENTILATION

Värmeåtervinning MRXBOX95 -VÄGG

 

 


 

 

 

MRXBOX95 är en serie högeffektiva ventilationsaggregat med mycket låg effektförbrukning. Dessa populära värmeåtervinningsaggregat har upp till 95% värmeåtervinning. Kraftfulla och kompakta aggregat som kan monteras i ett skåp, på en vägg eller på vind, tillhandahåller lågenergiventilation för små till mellanstora hus och lägenheter.

NUAIRE's prisvinnande serie MRXBOX95 värmeåtervinningsaggregat är designade att optimera  och balancera till och frånluft med återvinning av värme.

Senaste generationens lågspänningsDCfläktar, motströms plattvärmeväxlare och lätt åtkomliga kontroller.

Värmeåtervinningen kan återvinna upp till 95% av värmen som annars skulle gå till spillo, vilket ger denna produkt höga betyg i SAP Appendix Q och hjälper er att klara byggregler. Extremt låg ljudnivå och lågt underhåll gör detta till en populär FTX lösning för nybyggda hus.

 

 

 

 

 

Produkter för boende -> Värmeåtervinning

MVHR


MVHR – Mechanical Ventilation with

Heat Recovery

Mekanisk Ventilation med värmeåtervinning


Nuaire Home Ventilation producerar ett stort sortiment av mekanisk ventilation med värmeåtervinning; från det enklaste system till det mest ultimata inom värmeåtervinning med takmonterade solfångare luft/vatten för värme och kyla.


Fakta om MVHR system


Kommer ett mekaniskt ventilationssystem med värmeåtervinning att spara energi och pengar i ett hem jämfört med andra ventilationsmetoder? Ett snabbt svar är ”Troligen”.


Hur hög effektivitet man får på att spara energi beror på ett antal högst varierande och svårgissade faktorer. Dessa är hur lufttätt ett hem är, hur hemmet är uppvärmt, värmeenergi som systemet sparar, energi använt av systemet, typ och kostnad av bränsle för uppvärmning av hemmet och kostnad för elektricitet för att driva systemet.


Vår kunniga personal inom hemventilation har erfarenhet att råda er om alla dessa faktorer och hjälpa er med information inför valet om ni bör installera ett sådant system.


Vikten av låg ljudnivå.

MVHR System designas att gå 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, 365 dagar per år.

Helt enkelt måste de vara tysta i driftläget och accepterade av hemmets innevånare. Våra hemventilationssystem är känt för att leverera system med väldigt låga ljudnivåer.


Korrekt design och installation är avgörande.

För att få optimal funktion och säkerhet från ett ventilationssystem måste det designas och installeras ordentligt.


MVHR system är ofta de mest komplicerade typen av ventilationssystem att designa och installera i ett hem och somliga system är en prövning även för lekmän för att inte tala om händiga ”gör det själv” entusiaster. Till skillnad ifrån många andra ventilationsutrustnings tillverkare erbjuder Nuaire en komplett design och installations service i UK. Vilket ger mycket stor erfarenhet.

Faktum är att Nuaire installerar fler hemventilationssystem än någon annan tillverare.

Nuaire HemVentilation erbjuder, utan tvekan, det största sortimentet inom värmeåtervinningssystem tilgängligt från någon organisation i Storbritannien.

Är alla system lika?


De flesta tillverkare erbjuder system som tar tilluften direkt från utomhusmiljön. Vissa system har även inbyggda ”bypass” möjligheter vilket kopplar förbi värmeväxlaren när uppvärmning eller kylning av tilluften ej är önskat. Ett ökande antal system har numera lågenergi fläktar/motorer för att optimera energieffektiviteten.

Nuaire Hemventilation erbjuder allt ovanstående men även system som kan ta tilluften selektivt ifrån ett antal av olika källor för att förbättra energieffektiviteten.

Sådana källor inkluderar:


 • Vindsutrymmet själv ( ” kallvind” konstruktion) som håller en betydande mängd av annars oanvänd värme som kan användas för att värma ventilationens tilluft.

 • Taket/takpannorna i sig, på både ”kallvind” och ”varmvind” konstruktioner, kan användas som en billig sol-förvärmare.

 • Takmonterade solfångare luft, vilka kan ge soluppvärmd luft till ett hem med temperaturer upp emot 70°C


Några goda egenskaper hos MRXBOX95

 • Hög värmeåtervinning upp till 95%
 • Låg effektförbrukning mellan 5 och 71watt
 • Låg ljudnivå 13 - 33 dB(A)
 • Specific fan power SFP från 0,59 W/(l,s)
 • Lågt underhåll
 • Enkel installation
 • 5 års materialgaranti
 • 1 år garanti på arbete
 • Integrerad hastighetskontroll för både till och frånluft.